Bayern München-trainer Hansi Flick
Bayern München-trainer Hansi Flick - © Pro Shots

Flick maakt seizoen af als trainer bij Bayern München

22 december 2019
Hansi Flick, begin november bij Bayern München aangesteld als interim-coach na het ontslag van Niko Kovac, mag het seizoen bij de Duitse kampioen afmaken.

De clubleiding is "zeer tevreden" over de manier waarop de plaatsvervanger tot dusver zijn werkzaamheden heeft verricht. "Onder zijn leiding heeft de ploeg zich uitstekend gemanifesteerd", liet topman Karl-Heinz Rummenigge weten. "We zijn ervan overtuigd dat die positieve ontwikkeling zich in het nieuwe jaar voortzet."

Flick was assistent-trainer onder Kovac. De Kroaat werd ontslagen na de nederlaag bij Eintracht Frankfurt (5-1). Flick werd aanvankelijk slechts aangesteld voor twee duels. De oud-speler van Bayern kreeg echter de labiele ploeg snel weer in balans, waardoor hij in elk geval tot aan het einde van dit kalenderjaar in functie mocht blijven.

Na de thuiszege zaterdag tegen VfL Wolfsburg (2-0) liet de clubleiding van Bayern München al doorschemeren dat Flick de technische leiding over de hoofdmacht zou houden tot het einde van het seizoen. Een dag later werd het akkoord bekendgemaakt.

Met Flick, die als assistent-bondscoach in 2014 met Duitsland de wereldtitel vierde, als eindverantwoordelijke op de bank won Bayern drie groepsduels in de Champions League. Zeven competitiewedstrijden leverden vijftien punten op. Bayern staat na de eerste seizoenshelft op de derde plaats, met vier punten minder dan koploper RB Leipzig.

"Ik ben heel blij met het vertrouwen dat ik heb gekregen om als hoofdtrainer door te gaan", liet Flick weten. "We zijn in de Bundesliga, de Champions League en in de Duitse beker nog kansrijk. We gaan ons intensief voorbereiden op de tweede helft van het seizoen. We willen zoveel mogelijk prijzen naar München halen." (FOX Sports/ANP)

 

Gerelateerd

Stand