Rafael Nadal
Rafael Nadal - © Pro Shots

Nadal voor vierde keer 'Kampioen der Kampioenen', hattrick Biles

26 december 2019
De journalisten van de gerenommeerde Franse sportkrant l'Equipe hebben Rafael Nadal en Simone Biles uitgeroepen tot 'Kampioen der Kampioenen' van 2019.

De krant wijst ieder jaar de beste mannelijke en vrouwelijke sporter aan. Nadal ontving de eretitel voor de vierde keer, Biles voor de derde keer.

"Een grote eer, ik ben hier zeer dankbaar voor. Ook omdat deze prijs uit Frankrijk komt, na Spanje het belangrijkste land uit mijn carrière", zei de Spanjaard, die dit jaar voor de twaalfde keer Roland Garros won en ook zegevierde op de US Open.

De 33-jarige Nadal sluit het jaar af als nummer 1 van de wereld. De tennisser werd ook in 2010, 2013 en 2017 (samen met Roger Federer) benoemd tot Kampioen der Kampioenen. Alleen Usain Bolt kreeg de prijs vaker (vijf keer). "Het wordt moeilijk om Bolt te evenaren. Maar ik ben ook al heel blij dat ik vier keer heb gewonnen."

De Amerikaanse turnster Biles werd net als in 2016 en 2018 gekozen tot grootste kampioen bij de vrouwen. De 22-jarige Biles pakte dit jaar in Stuttgart vijf wereldtitels en bracht haar totale aantal WK-medailles op 25, een record. (ANP)