ATP Cup: Canada vs. Griekenland

Canada kraakt Tsitsipas en Griekenland in openingsduel ATP Cup

3 januari 2020
Canada heeft tegen Griekenland een uitstekende start gemaakt op de ATP Cup. Het team van Félix Auger-Aliassime en Denis Shapovalov won in Brisbane de drie partijen tegen Michail Pervolarakis en Stefanos Tsitsipas: 3-0.

Canada en Griekenland beten in Brisbane het spits af in Groep F van het nieuwe landentoernooi, waarmee het seizoen wordt ingeluid. In totaal doen er 24 landen mee, die in zes groepen van vier spelen in drie steden. Iedere wedstrijd tussen twee landen is een best-of-three partijen; twee singles en een dubbel.

Auger-Aliassime, de nummer 21 van de wereld, liet in het eerste enkelspel tegen Pervolarakis meteen zijn klasse zien. Het 19-jarige toptalent stoomde meteen door naar een 4-0 voorsprong in de eerste set, waarna hij nooit meer in de problemen kwam: 6-1, 6-3.

Tsitsipas

Griekenland had zijn hoop gevestigd op kopman Tsitsipas, maar de mondiale nummer zes werd knap aan banden gelegd door Shapovalov. In een partij zonder breaks hield de 20-jarige Canadees zijn zenuwen het beste in bedwang in de tiebreaks: 7-6, 7-6.

Met de zege op zak kon Canada ontspannen het dubbelspel aanvangen. Dit betaalde zich uit in een 6-2, 6-3 overwinning, waarmee de eindstand in de tweestrijd op 3-0 kwam. Duitsland en Australië zijn de twee andere landen in Groep F.

België

België begon in Groep C met een 3-0 overwinning op Moldavië. De 35-jarige veteraan Steve Darcis versloeg Alexander Cozbinov met 6-4, 6-7, 7-5, waarna blikvanger David Goffin eenvoudig het karwei afmaakte tegen Radu Albot: 6-4, 6-1.

In het dubbelspel zorgden Sander Gillé en Joran Vliegen vervolgens voor een mooi slotakkoord tegen Albot en Cozbinov: 6-7, 7-6, 11-9. Groot-Brittannië en Bulgarije maken de groep compleet.

Noorwegen stuntte in Australië tegen de Verenigde Staten: 2-1. Taylor Fritz pakte namens Team USA het eerste punt tegen Viktor Durasovic (6-2, 6-2), maar Casper Ruud sloeg terug in zijn partij tegen John Isner: 6-7, 7-6, 7-4.

Ruud en Durasovic haalden vervolgens de zege binnen in het dubbelspel met Austin Krajicek en Rajeev Ram: 4-6, 6-3, 10-5. (FOX Sports)