Nieuwe uitdaging Van Bronckhorst: "Heel veel zin in"

Van Bronckhorst officieel gepresenteerd bij Guangzhou R&F

4 januari 2020
Oud-international Giovanni van Bronckhorst is zaterdag aangesteld als trainer van de Chinese club Guangzhou R&F. De oud-coach van Feyenoord was vrijdag met zijn zaakwaarnemer naar Azië gereisd om de onderhandelingen af te ronden. Een dag later volgde de officiële benoeming.

Van Bronckhorst (44) is de opvolger van Dragan Stojkovic, die vrijdag afscheid nam van de club. Hij was vier jaar in functie. De laatste twee seizoenen verliepen teleurstellend in sportief opzicht (tiende en twaalfde plaats in de eindstand). Onder leiding van de Nederlandse trainer wil Guangzhou R&F terugkeren in de bovenste regionen van de Chinese Super League.

“Ik wil het beste uit het team halen,” aldus Van Bronckhorst in een interview op de clubwebsite. “Ik wil de spelers helpen met zowel individuele groei, als groeien binnen het team. Dat begint met het implementeren van de speelwijze die ik voor ogen heb.”

Ook wil de oud-international helpen met het verbeteren van de faciliteiten van de club. “Vanuit mijn ervaringen als speler en als coach in Europa kan ik Guangzhou daarmee helpen.”

Van Bronckhorst heeft Jean-Paul van Gastel als zijn assistent gekozen. De twee werkten succesvol samen bij Feyenoord. Ook de fysieke trainer Arno Philips, die nog in dienst was bij Feyenoord, treedt toe tot de technische staf van de Chinese club.

Guangzhou R&F werkt op het gebied van jeugdopleiding samen met Ajax. Het stadion op het jeugdcomplex draagt de naam van oud-doelman Edwin van der Sar, de huidige algemeen directeur van de kampioen uit Amsterdam. (FOX Sports/ANP)