ATP Cup: Spanje vs. Georgië

Nadal en Djokovic starten 2020 met een zege op de ATP Cup

4 januari 2020
Rafael Nadal en Novak Djokovic zijn het nieuwe tennisjaar succesvol begonnen. De nummers één en twee van de wereldranglijst leidden hun land tijdens de ATP Cup in Australië naar de winst in de eerste groepswedstrijd.

Nadal zette Spanje in het duel met Georgië op een beslissende voorsprong van 2-0. De aanvoerder van het mondiale klassement klopte in Perth in de tweede partij Nikoloz Basilashvili in twee sets: 6-3, 7-5. Roberto Bautista Agut liet in de eerste partij geen spaan heel van Aleksandre Metreveli: 6-0, 6-0. In de andere groepswedstrijd zegevierde Japan met 3-0 over Uruguay.

Djokovic zorgde in het duel met Zuid-Afrika in Brisbane voor het tweede winstpunt van Servië. De nummer twee van de wereld versloeg Kevin Anderson in een spannende wedstrijd: 7-6 (5), 7-6 (6). Dusan Lajovic bleef in de eerste partij Lloyd Harris de baas: 3-6, 7-6 (4), 6-3. In de andere groepswedstrijd won Frankrijk met 2-1 van Chili. Benoît Paire en Gaël Monfils haalden in het enkelspel de overwinning binnen. (FOX Sports/ANP)