Nick Kyrgios
Nick Kyrgios - © ANP

Kyrgios klopt Tsitsipas in sensationeel duel op ATP Cup

7 januari 2020
Nick Kyrgios heeft in een sensationeel duel in de ATP Cup van Stefanos Tsitsipas gewonnen. Het duel van ruim tweeënhalf uur bevatte drie tiebreaks: 7-6 (7), 6-7 (3), 7-6 (5). Beide spelers verloren geen enkele servicegame.

In de beslissende tiebreak maakte Kyrgios het af met een winnende backhandreturn. In Brisbane wisselden de Kyrgios en Tsitsipas fraaie slagenwisselingen af met sterke services. Kyrgios kwam uit op 25 aces, Tsitsipas sloeg er zeven minder.

In het begin van de tweede set zorgde Stefanos Tsitsipas voor een opmerkelijk moment. Na de verloren eerste set sloeg de boze Griek zijn racket kapot op een stoel, waarbij hij zijn coachende vader hard op de arm raakte. Moeder Tsitsipas was duidelijk niet te spreken over de woedeaanval van haar zoon.

 

Vorig jaar troffen de twee elkaar ook in Washington en ook toen besliste Kyrgios het duel in de tiebreak van de derde set in zijn voordeel.

Australië was al zeker van een plek in de kwartfinales. Daarin is Groot-Brittannië de tegenstander. De Britten wonnen van Moldavië en eindigden zodoende als groepswinnaar in poule C. (FOX Sports/ANP)