Sadio Mané met Virgil van Dijk
Sadio Mané met Virgil van Dijk - © Pro Shots

Mané voor het eerst in zijn carrière verkozen tot Afrikaans voetballer van het jaar

7 januari 2020
Sadio Mané is door de CAF, de Afrikaanse voetbalbond, verkozen tot Afrikaans voetballer van het jaar. De 27-jarige Senegalees is de opvolger van Mohammed Salah, die de ereprijs de afgelopen twee jaar wist te winnen.

De aanvaller van Liverpool nam de prijs zelf in ontvangst in het Egyptische Hurghada. De afgelopen twee jaar werd Mané tweede. Dit keer kreeg Mané meer stemmen dan zijn ploeggenoot Salah en Manchester City's Rihad Mahrez, de winnaar van 2016.

Liverpool nam Mané in 2016 over van Southampton, dat ruim 40 miljoen voor hem betaalde. Met Liverpool won Mané vorig seizoen de Champions League. Eind 2019 veroverde hij met de koploper van de Premier League ook de wereldbeker voor clubteams.

Hakim Ziyech en Andŕe Onana, beiden uitkomend voor Ajax, waren ook genomineerd. Zij werden wel opgenomen in het Afrikaans elftal van het jaar.

Achraf Hakimi, net als Ziyech uitkomend voor het Marokkaanse elftal, werd verkozen tot talent van het jaar. De 21-jarige Hakimi komt dit seizoen uit voor Borussia Dortmund. (ANP)