ATP Cup: Spanje vs. Japan

Nadal moet tot het uiterste gaan tegen dappere Nishioka

8 januari 2020
Rafael Nadal heeft Spanje naar de kwartfinales van de ATP Cup geloodst. Ondanks zware tegenstand van Yoshihito Nishioka, hielp de nummer één van de wereld zijn land aan het beslissende punt tegen Japan: 7-6, 6-4. Ook België, Servië en Canada bereikten laatste acht.

Beide landen hadden hun eerste twee groepswedstrijden gewonnen, waardoor de winnaar van de onderlinge ontmoeting de groepswinst zou grijpen.

Roberto Bautista Agut zette Spanje op het goede spoor. De mondiale nummer tien boekte een eenvoudige 6-2, 6-4 zege op Go Soeda.

Nadal

De tweede partij tussen Nadal en Nishioka bleek echter een ander verhaal. De Japanner speelde onbevreesd en legde de superster het vuur na aan de schenen. Hij kwam in de eerste set tot twee keer aan de toe op een break voorsprong, maar zag Nadal beide keren meteen terugslaan. In de beslissende tiebreak had Nadal uiteindelijk de langste adem.

Ook in het tweede bedrijf hield Nishioka lang gelijke tred. Pas op 4-4 sloeg Nadal door zijn opslag heen, een klap die de Japanner niet meer te boven kwam.

Djokovic

Ook Servië drong in Australië door tot de kwartfinales. Het team van kopman Novak Djokovic was in beide singles te sterk voor Chili.

Dusan Lajovic en Nicolas Jarry schotelden het publiek een vermakelijke partij voor, waarin de Serviër aan het langste eind trok: 6-2, 7-6.

Djokovic haalde vervolgens tegen Christian Garín eenvoudig de eerste set binnen. De Chileen knokte zich in het tweede bedrijf knap terug in de wedstrijd met een 1-3 voorsprong, maar Djokovic zette de zaken recht met drie breaks op rij: 6-3, 6-3.

Kwartfinales

Spanje ontmoet in de kwartfinale België. Servië speelt tegen Canada. Thuisland Australië neemt het op tegen Groot-Brittannië. Rusland en Argentinië gaan uitmaken wie de vierde halvefinalist wordt. (FOX Sports)