ATP Cup: Servië vs. Rusland

Servië en Djokovic na spectaculaire clash tegen Rusland naar finale ATP Cup

11 januari 2020
Servië is doorgedrongen tot de finale van de ATP Cup. Het team van Novak Djokovic stuurde in halve eindstrijd Rusland naar huis. De kopman verzorgde zelf het tweede punt door Daniil Medvedev in een heerlijke partij te verslaan: 6-1, 5-7, 6-4.

Dusan Lajovic had eerder al Karen Khachanov verrast. De nummer 34 van de wereld was met 7-5, 7-6 te sterk voor de Rus, die zeventien plaatsen lager op de mondiale ranking staat.

Lajovic tekende op 6-5 voor de enige break van de spannende tweestrijd. In de tweede set ging het gelijk op tot aan de tiebreak, waarna de koek op was bij Khachanov. Lajovic liep binnen no-time uit naar een 6-0 voorsprong en besloot de partij op zijn tweede matchpoint.

Djokovic

Djokovic had vervolgens wat goed te maken tegen Medvedev, nadat hij hun laatste twee ontmoetingen had verloren. De nummer twee van de wereld gaf meteen gas en sloeg in de eerste set twee keer door de service van de Rus heen.

Medvedev, de mondiale nummer vijf, knokte zich knap terug in het tweede bedrijf en trok de stand gelijk met zijn derde break bij een 5-6 stand. Djokovic vond echter op tijd zijn beste vorm terug en besliste in de derde set de wedstrijd in zijn voordeel. Na een lange tiende game met drie breakpoints en twee matchpoints was de finaleplek een feit. (FOX Sports)