Djokovic vs. Nadal
Djokovic vs. Nadal - © FOXSports.NL

Spetterend affiche Djokovic vs. Nadal LIVE op FOX Sports

11 januari 2020
De finale van de eerste ATP Cup is er gelijk één om je vingers bij af te likken. Spanje tegen Servië betekent namelijk Rafael Nadal versus Novak Djokovic.

De clash der titanen, LIVE te zien op FOX Sports 5, wordt zondagochtend om 8.30 uur afgewerkt.

Spanje won in Sydney van gastland Australië, terwijl Servië Rusland van zich afschudde. Zowel Nadal als Djokovic was beslissend in de halve finales.

Nadal was verwikkeld in een schitterend gevecht met Alex de Minaur. Op 6-5 benutte hij het enige breakpoint van de set dankzij een fortuinlijke netbal. De ongelukkige De Minaur kwam de klap in de derde set niet meer te boven. Nadal racete naar een 4-0 voorsprong en pakte de set in ruim een half uur.

Djokovic

Djokovic had vervolgens wat goed te maken tegen Daniil Medvedev, nadat hij hun laatste twee ontmoetingen had verloren. De nummer twee van de wereld gaf meteen gas en sloeg in de eerste set twee keer door de service van de Rus heen.

Medvedev, de mondiale nummer vijf, knokte zich knap terug in het tweede bedrijf en trok de stand gelijk met zijn derde break bij een 5-6 stand. Djokovic vond echter op tijd zijn beste vorm terug en besliste in de derde set de wedstrijd in zijn voordeel. Na een lange tiende game met drie breakpoints en twee matchpoints was de finaleplek een feit. (FOX Sports)