Jeroen Zoet
Jeroen Zoet - © Pro Shots

Utrecht stunt met komst Jeroen Zoet op huurbasis

14 januari 2020
FC Utrecht huurt Jeroen Zoet voor de rest van het seizoen van PSV. De doelman was in Eindhoven tweede keus achter Lars Unnerstall en moet bij Utrecht de geblesseerde Maarten Paes vervangen.

Zoet was vanaf 2013 eerste doelman bij PSV, maar verloor dit seizoen zijn basisplaats onder coach Mark van Bommel. Ook interim-coach Ernest Faber gaf de Duitser de voorkeur.

“Jeroen heeft een geweldige staat van dienst voor PSV, maar is op dit moment niet zeker van een basisplaats”, aldus technisch manager John de Jong op de site van PSV. “Hij heeft ons gevraagd om met hem mee te denken en dat hebben we gedaan omdat hij zich altijd een echte PSV'er heeft getoond.”

Het aankomende EK speelde ook mee bij de keuze van Zoet, zo gaf De Jong aan. “Jeroen is een vaste waarde in de selectie van Oranje, maar het is logisch dat hij ritme moet houden om in beeld te blijven bij de bondscoach.”

Zoet verdedigde in totaal 260 keer de kleuren van PSV. Hij werd drie keer kampioen met de club en veroverde twee keer de Johan Cruijff Schaal.

FC Utrecht was op zoek naar een nieuwe doelman, nadat Paes tijdens het trainingskamp een blessure opliep, aldus technisch directeur Jordy Zuidam. "De mogelijkheid diende zich aan om international Jeroen Zoet te huren van PSV. Vanaf dat moment zijn we vol voor deze geweldige kans gegaan. Iedereen kent zijn kwaliteiten. Jeroen is vastberaden zich de komende maanden te bewijzen onder de lat, met het oog op het aankomende EK. Zijn komst naar FC Utrecht is een win-winsituatie." (FOX Sports)