Samenvatting Heracles Almelo - Vitesse

Vitesse bereikt kwartfinale beker dankzij uitblinkende ex-Heraclied Tannane

22 januari 2020
Vitesse heeft de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker bereikt. In Almelo rekenden de Arnhemmers relatief eenvoudig af met Heracles: 0-2.

Vitesse kwam snel op voorsprong uit een indraaiende vrije trap van Oussama Tannane (ex-Heracles), waarop doelman Michael Brouwer zich verkeek (0-1). Brouwer is normaal gesproken de reservekeeper van de ploeg uit Twente. In het bekertoernooi mag hij wel altijd aantreden. Beide ploegen waren daarna tot aan de rust niet in staat om hun aanvallers in stelling te brengen.

Met een dubbele wissel trachtte trainer Frank Wormuth van Heracles zijn machteloze ploeg van nieuwe impulsen te voorzien. Doelman Remko Pasveer (oud-Heracles) kreeg het inderdaad wat drukker, maar hij kwam niet in grote problemen.Na een uur verdubbelde Tim Matavz met een fraaie voetbeweging de marge, na goed voorbereidend werk van Tannane.

Daarna speelde het betere Vitesse een gewonnen wedstrijd. In de kwartfinales komt de Arnhemse ploeg uit tegen de winnaar van het duel tussen Ajax en Spakenburg, later op woensdagavond. (FOX Sports/ANP)