Samenvatting VV IJsselmeervogels - Go Ahead Eagles

Eagles kloppen IJsselmeervogels na bloedstollende strafschoppenserie

23 januari 2020
Go Ahead Eagles is met de hakken over de sloot doorgedrongen tot de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. De Deventenaren waren VV IJsselmeervogels na strafschoppen de baas.

Na een eerste helft zonder goals kreeg Robbert Olijfveld het publiek vijf minuten na rust op de banken. De aanvaller werkte de bal binnen en zette daarmee de Tweede Divisionist op voorsprong: 1-0.

Tien minuten voor tijd deed Gino Bosz iets terug voor de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. Met een poging van afstand verraste hij doelman Stef Brummel. 

Na negentig minuten stond het 1-1 en daar bracht de verlenging geen verandering in. Strafschoppen moesten de beslissing brengen op Sportpark de Westmaat.

Spannende strafschoppenserie

IJsselmeervogels-doelman Stef Brummel leek in de strafschoppenserie de held van de avond te worden. Hij pakte de derde, genomen door de Amerikaan Mael Corboz, en schoot vervolgens de vierde strafschop raak. Maar zijn collega Verhulst pakte de inzet van Maikel de Harder, waarna het 4-4 werd en het om en om verder moest.

Beide teams misten bij de eerste poging waarna bij 6-6 Verhulst eerst een inzet van Van Leijenhorst tegenhield en daarna zijn club met de achttiende penalty van de avond naar de laatste acht in het bekertoernooi schoot. (FOX Sports/ANP)