Boudewijn Zenden en Ernest Faber
Boudewijn Zenden en Ernest Faber - © Pro Shots

Speelronde 20: Alle Eredivisie-duels in cijfers

26 januari 2020
Nog vier duels te gaan op deze voetbalzondag, die begint in Arnhem waar Vitesse het opneemt tegen FC Emmen. Ajax reist af naar Groningen en Willem II krijgt PEC Zwolle op bezoek. PSV en FC Twente sluiten de zondag af in het Philips Stadion.

Vitesse - FC Emmen, zondag 12.15 uur, FOX Sports 2
Emmen kan na de 2-1 zege eerder dit seizoen voor de vierde maal beide Eredivisie-duels tegen een club in een seizoen winnen. In 2018/2019 lukte dit tegen ADO Den Haag, FC Utrecht en FC Groningen.

Leonid Slutskiy | FOXSports.NL

Vitesse is ongeslagen in de Eredivisie sinds het vertrek van trainer Leonid Slutskiy (drie zeges, één remise). In deze vier wedstrijden kreeg Vitesse slechts één tegendoelpunt.

FC Groningen - Ajax, zondag 14.30 uur, FOX Sports 2
​Uit en thuis won Ajax negen van zijn laatste tien Eredivisie-duels met FC Groningen, inclusief de laatste vijf. De enige uitzondering was een 1-1 gelijkspel in Groningen op 5 maart 2017.

Groningen's clubtopscorer Kaj Sierhuis (vijf goals) wordt gehuurd van Ajax. Op 8 april 2007 scoorde Ajax-huurling Jan Vertonghen namens RKC tegen Ajax (2-2). Het was het laatste puntenverlies van Ajax in dat seizoen, waarna Ajax op doelsaldo de titel misliep.

Willem II - PEC Zwolle, zondag 14.30 uur, FOX Sports 3
Willem II kan voor het eerst vijf Eredivisie-duels op rij met PEC winnen. Tussen 1989 en 2003 won Willem II ook vier keer op rij van PEC in de Eredivisie.

De Tilburgers verloren slechts één van zijn laatste elf Eredivisie-duels (zeven zeges, drie remises), een 2-0 nederlaag op bezoek bij FC Groningen op 3 november 2019.

PSV - FC Twente, zondag 16.45 uur, FOX Sports 1
PSV wil zich revancheren voor de blamerende 2-0 nederlaag in de beker tegen NAC Breda. Is FC Twente daarvoor de ideale tegenstander?

De laatste uitzege van Twente op PSV in Eredivisie-verband dateert van 4 maart 2012. De Tukkers wonnen die dag met 2-6. 

PSV - FC Twente | FOXSports.NL

PSV speelde vorige speelronde met 1-1 gelijk bij VVV-Venlo. De laatste keer dat PSV zijn eerste twee Eredivisie-duels van een kalenderjaar niet won, was in 2009: 1-1 bij Roda JC en 2-2 thuis tegen NAC. (FOX Sports)