Eerbetoon sporters aan overleden icoon Bryant

Sportwereld reageert geschokt na overlijden Bryant

26 januari 2020
Basketballegende Kobe Bryant is zondag op 41-jarige leeftijd overleden bij een helikoptercrash in Calabasas, in Californië. Sporters en bekenden reageren geschokt op het treurige nieuws.

Voormalig president Barack Obama sprak op Twitter zijn medeleven uit over de basketballegende en een van zijn dochters. "Kobe was een legende op het veld", aldus Obama. "Gianna verliezen is nog meer hartverscheurend voor ons als ouders. Michelle en ik sturen liefde en gebeden naar Vanessa en de hele familie Bryant op een zwarte dag."

Obama en Bryant hebben elkaar ontmoet. Zo zijn er foto's dat Obama van Bryant een shirt ontvangt met op de achterzijde het rugnummer 1 en de naam van Obama.

 

Kobe Bryant, je bent een engel", schreef de Amerikaanse voetballer Jozy Altidore (ex-AZ). "RIP, legend. Zo aardig, je had voor iedereen tijd. Het toonbeeld van klasse en hard werken. Een idool. Mijn gebeden zijn voor zijn familie."

De Amerikaanse president Donald Trump reageert geschokt op het overlijden van de Amerikaanse basketballegende Kobe Bryant (41). "Er zijn berichten dat basketbalgrootheid Kobe Bryant en drie anderen om het leven zijn gekomen bij een helikoptercrash. Dat is verschrikkelijk nieuws", schrijft Trump op Twitter.

Heel wat voetbalclubs betuigden ook al snel hun medeleven. Zo publiceerde AC Milan een foto van Bryant, gehuld in het shirt van de Italiaanse club met daarop zijn favoriete nummer 24. "We hebben geen woorden om te beschrijven hoe geschokt we zijn door de dood van een van de grootste sporters aller tijden, en een fan van de 'Rossoneri'. Je zal voor altijd gemist worden, Kobe."