De Eretribune en Goedemorgen Eredivisie
De Eretribune en Goedemorgen Eredivisie - © FOXSports.NL

Van Basten, Borst, Boussaboun, Heitinga en De Mos dit weekend op FOX Sports

31 januari 2020
Het belooft een heerlijk voetbalweekend te worden op FOX Sports, met de topper Ajax - PSV als absoluut hoogtepunt. John Heitinga en Aad de Mos schuiven zondag aan bij Goedemorgen Eredivisie om uitgebreid voor te beschouwen op deze kraker in de Johan Cruijff Arena.

Zaterdagavond staat De Eretribune op het programma. Marco van Basten, Hugo Borst, Kees Kwakman en Ali Boussaboun zijn te gast bij Aletha Leidelmeijer en Jan Joost van Gangelen. Tijdens De Eretribune wordt alvast voorzichtig vooruitgeblikt op de topper Ajax - PSV. Daarnaast zullen de ogen gericht zijn op de wedstrijden van zaterdagavond, waaronder Feyenoord - FC Emmen. 

Zaterdag 1 februari
18.00 uur: De Eretribune, met Van Basten, Borst, Kwakman en Boussaboun (FOX Sports 2)
18.30 uur: ADO Den Haag – Vitesse (FOX Sports 1)
19.45 uur: Feyenoord – FC Emmen (FOX Sports 2)
19.45 uur: FC Twente – Sparta Rotterdam (FOX Sports 3)
20.45 uur: PEC Zwolle – FC Groningen (FOX Sports 1)

John Heitinga en Aad de Mos in 'Goedemorgen Eredivisie'
Zondagochtend om 10.00 uur zijn John Heitinga en Aad de Mos te gast bij Goedemorgen Eredivisie. Presentator Milan van Dongen wordt verder geflankeerd door Hans Kraay Jr. en Ronald de Boer. Fresia Cousiño Arias is in Tilburg, waar Willem II het om 12.15 uur opneemt tegen Heracles Almelo.

In Goedemorgen Eredivisie gaan de studiogasten uitgebreid voorbeschouwen op de kraker van zondagmiddag in de Johan Cruijff Arena.

Ajax - PSV
De topper kan een sleutelmoment betekenen in het seizoen van zowel Ajax als PSV. Ajax kan de grootste concurrent van de afgelopen jaren op een ogenschijnlijk onoverbrugbare afstand zetten in de strijd om de titel.

Het geplaagde PSV, dat in 2020 nog niet wist te winnen en deze week sterspeler Bergwijn verkocht aan Tottenham Hotspur, hoopt met een goed resultaat in de Arena de weg omhoog in te zetten. Daarnaast kunnen de Eindhovenaren zich geen puntverlies permitteren in de strijd om de tweede plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op voorrondes Champions League.

De voorbeschouwing op Ajax - PSV begint om 15.30 uur op FOX Sports 1. Presentator Jan Joost van Gangelen blikt dan vooruit op de wedstrijd met analisten Kenneth Perez, Arnold Bruggink en Marciano Vink. Hans Kraay Jr. is in de Johan Cruijff Arena voor de interviews en Vincent Schildkamp verzorgt het commentaar.

Zondag 2 februari
10.00 uur: Goedemorgen Eredivisie, met Aad de Mos en John Heitinga (FOX Sports 1)
12.15 uur: Willem II – Heracles Almelo (FOX Sports 2)
14.30 uur: VVV-Venlo – FC Utrecht (FOX Sports 2)
14.30 uur: Fortuna Sittard – sc Heerenveen (FOX Sports 3)
15.30 uur: Voorbeschouwing Ajax – PSV, met Perez, Bruggink en Marciano Vink (FOX Sports 1)
16.45 uur: Ajax – PSV (FOX Sports 1)
19.15 uur: Dit Was Het Weekend, met Perez, Bruggink en Marciano Vink (FOX Sports 1)
23.00 uur: Super Bowl LIV