Vitesse heeft de 19-jarige Noorse jeugdinternational Filip Möller Delaveris ingelijfd. De vleugelaanvaller komt over van het Noorse Odds BK en heeft een contract voor drieënhalf jaar getekend bij de Eredivisionist uit Arnhem.

Delaveris maakte in 2018 zijn debuut in het betaald voetbal. In het afgelopen seizoen speelde hij vijftien competitieduels voor Odds BK en trof hij drie keer doel.

Technisch directeur Marc van Hintum geeft hoog op over de aankoop: "Filip is een veelzijdige speler. Hij heeft diepte in zijn spel en een goede passeeractie in huis. Hij is een talent, dat we hebben gehaald met het oog op de toekomst."

"Ik voel kriebels in mijn buik, want het is voor mij als een droom die uitkomt", zegt Delaveris over zijn overstap. "Ik heb enorm veel zin om voor Vitesse te gaan spelen. Daarnaast denk ik dat de Nederlandse competitie, met de aanvallende speelstijl, mij goed ligt. Ik hou ervan om dribbels te maken en probeer mijn teamgenoten in scoringspositie te krijgen."

Delaveris is de tweede Noorse aanwinst van Vitesse. Eerder werd middenvelder Sondre Tronstad ook voor drieënhalf jaar vastgelegd. (ANP)