SR21
SR21 - © FOXSports.NL

Speelronde 21: Alle Eredivisie-duels in cijfers

2 februari 2020
Nog vier duels te gaan op deze voetbalzondag in de Eredivisie. We beginnen om 12.15 uur in Tilburg met Willem II - Heracles Almelo, om 14.30 uur VVV-Venlo - FC Utrecht en Fortuna Sittard - sc Heerenveen en om 16.45 uur sluiten we af in de Johan Cruijff Arena voor de topper Ajax - PSV.
Willem II - Heracles Almelo, zondag 12.15 uur, FOX Sports 2

Willem II mag gerust de favoriet worden genoemd voor aanvang van deze wedstrijd. De Tilburgers verloren slechts één van de laatste twaalf duels. Bovendien hield de ploeg van trainer Adrie Koster al drie thuiswedstrijden op rij het doel schoon.

Heracles is beduidend minder in vorm dan de thuisploeg. De Almeloërs wachten al vijf speelronden op een overwinning en zijn inmiddels afgezakt naar de tiende plaats. Wel kan het keurkorps van Frank Wormuth steevast rekenen op Eredivisie-topschutter Cyriel Dessers.

In de ontmoeting eerder dit seizoen gaf Heracles Willem II in Almelo een pak slaag (4-1), mede door twee goals van Cyriel Dessers.Fortuna Sittard - sc Heerenveen, zondag 14.30 uur, FOX Sports 3


Fortuna pakte dit Eredivisie-seizoen 17 van zijn 20 punten in thuisduels (85%). Alleen FC Emmen (91%) is procentueel gezien nog afhankelijker van zijn thuispunten.

sc Heerenveen hield in zijn laatste 11 Eredivisie-wedstrijden geen enkele keer het doel schoon. De Friezen behaalden op 5 oktober thuis tegen PEC Zwolle voor het laatst een clean sheet (1-0).

VVV-Venlo - FC Utrecht, zondag 14.30 uur, FOX Sports 2

Na de trainerswissel gaat het onder Hans de Koning beter met VVV. Voor het eerst dit seizoen zijn de Limburgers twee wedstrijden op rij ongeslagen en de degradatiezone is inmiddels verlaten.

VVV moet vooral oppassen voor de standaardsituaties van de uitploeg. Alleen AZ (16) maakte dit Eredivisie-seizoen immers meer doelpunten uit standaardsituaties dan Utrecht (15).

Ajax - PSV, zondag 16.45 uur, FOX Sports 1

Ajax en PSV staan voor de 128ste keer tegenover elkaar in de Eredivisie. Van de voorgaande 127 ontmoetingen wonnen de Amsterdammers er 49. PSV zegevierde 53 keer en 25 keer eindigde de confrontatie onbeslist.

Eerder dit seizoen hielden Ajax en PSV elkaar in Eindhoven op een 1-1 gelijkspel. Op 22 september 2019 opende Quincy Promes na 63 minuten de score, waarna Donyell Malen in de 77ste minuut de eindstand in het Philips Stadion op 1-1 bepaalde. (FOX Sports)