Van Gaal en Van Persie
Van Gaal en Van Persie - © Pro Shots

Van Persie over band met Van Gaal: "In het begin ongemakkelijk"

3 februari 2020
Inmiddels koesteren Robin van Persie en Louis van Gaal een warme band, maar dat is niet altijd zo geweest.

In een Q&A op Twitter verklaart Van Persie dat zijn beginperiode met Van Gaal nogal ongemakkelijk was. Na twee geweldige jaren volgde weer een dip, en nu is het weer koek en ei, aldus de all-time topscorer van het Nederlands elftal. De twee werkten met elkaar samen bij Oranje en Manchester United.

Aan zelf coach worden denkt Van Persie momenteel niet. "Ik heb eraan gedacht, maar op dit moment niet. Ik geniet ervan om taxichauffeur voor mijn kinderen te zijn en de afwas te doen. En ik hou van stofzuigen!"

Boadu

Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Memphis Depay, Donyell Malen, Myron Boadu en Virgil van Dijk. Dat zijn de namen waar Van Persie mee komt als hem gevraagd wordt naar Oranje-spelers die hem het meest opwinden richting het EK van komende zomer.

Voor Boadu, die pas één interland op zijn naam heeft staan, een eervolle vermelding dus.

GOAT

De beste voetballer aller tijden? Daar heeft Van Persie meerdere namen voor: Johan Cruijff, Diego Maradona, Zinédine Zidane, Lionel Messi en beide Ronaldo's worden genoemd.

Robin van Persie en Lionel Messi schudden elkaar de hand (WK 2014) | Pro Shots

Cavani 

De 36-jarige oud-spits heeft ook nog advies voor Manchester United. Gevraagd naar wie een goede versterking zou zijn voor zijn oude werkgever tipt hij Edinson Cavani. "Geweldige speler en beschikbaar." (FOX Sports)