Quincy Promes
Quincy Promes - © FOXSports.NL

Promes en Veltman weken uitgeschakeld bij Ajax

3 februari 2020
Ajax kan de komende weken geen beroep doen op Quincy Promes en Joël Veltman. Beiden moeten herstellen van een blessure die ze hebben opgelopen in de confrontatie met PSV van afgelopen zondag. De blessure van Ryan Babel valt mee.

Ajax-trainer Erik ten Hag moest in de gewonnen topper drie keer noodgedwongen wisselen in verband met blessures. Joël Veltman viel na 31 minuten uit, Quincy Promes werd in de 47ste minuut gewisseld en Ryan Babel kon na ruim een uur ook niet verder.

Voor Veltman was het even schrikken, hij liep in april 2018 een zware knieblessure op en stond vervolgens negen maanden aan de kant. De verdediger is opgelucht dat dat nu niet het geval is: ‘Ik was even bang dat het een kruisbandblessure zou zijn, maar gelukkig is dat vandaag uitgesloten.’ 

Bij Promes is schade aan zijn hamstring geconstateerd en daardoor zal hij aankomende weken niet inzetbaar zijn. Babel heeft een kneuzing aan zijn rechter bilspier. Naar verwachting sluit de aanvaller eind deze week weer aan. 

Op de lijst met afwezigen staan bij Ajax ook Daley Blind, Hakim Ziyech, David Neres en Zakaria Labyad. Blind heeft de groepstraining inmiddels hervat. Ziyech hoopt ook snel weer volledig mee te trainen. Het herstel van Neres en Labyad laat langer op zich wachten.

Ajax gaat komende zondag op bezoek bij FC Utrecht. Drie dagen later wacht een uitduel in de KNVB-beker met Vitesse.(FOX Sports/ANP)


 

 

Podcast: Voetbalpraat - 3 februari

3 februari 2020
Podcast: Voetbalpraat - 3 februari
Voetbalpraat van maandag 3 februari 2020 met Milan van Dongen, Kees Jansma, Kees Kwakman en Kenneth Perez. De crisis bij PSV wordt uitgebreid...