Frank Wormuth blijft ook volgend seizoen aan als trainer van Heracles Almelo. De club heeft de optie in zijn contract gelicht.

“In anderhalf jaar heeft Frank bewezen dat zijn manier van werken aan is geslagen”, zegt technisch manager Tim Gilissen op de website van de club. “We zien het terug in de prestaties van het team en de ontwikkeling van individuele spelers. Die lijn willen we graag doortrekken. Voor ons was het daarom duidelijk dat we de optie in het contract van Frank graag wilden lichten. We hebben daar in de afgelopen periode met elkaar over gesproken en Frank zelf gaf ook aan daar positief tegenover te staan.”

Wormuth reageert: “Ik heb het hier in Almelo goed naar mijn zin, de club past goed bij mij. Ik geniet van het werk dat ik doe en van de omgeving waarin dat plaatsvindt. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking. Voor nu ligt de focus voor ons als technische staf op de resultaten op korte termijn.”

Het wordt het derde seizoen voor de Duitse oefenmeester. Vorig seizoen eindigde Heracles Almelo op de zevende plaats in de Eredivisie. Het behaalde toen de play-offs om een Europa League-ticket, maar verloor in de halve finale van FC Utrecht. Momenteel staat Heracles Almelo op de tiende plaats in de competitie. De ploeg is bezig aan een slechte reeks: sinds december werd er geen Eredivisiewedstrijd meer gewonnen. (FOX Sports)