Samenvatting Bayern München - TSG Hoffenheim

Bayern laat volgende ronde Duitse beker bijna glippen tegen Schreuder

5 februari 2020
Bayern München blijft dit seizoen voorlopig op drie fronten strijden. De koploper van de Bundesliga plaatste zich met een nipte zege op TSG Hoffenheim voor de kwartfinales van de Duitse beker: 4-3. De club uit Beieren is later deze maand aan Chelsea gekoppeld in de achtste finales van de Champions League.

Trainer Alfred Schreuder mocht even hopen op een stunt met Hoffenheim, nadat verdediger Jérôme Boateng de bal in de achtste minuut in eigen doel had gewerkt. Bayern herstelde zich echter snel en leidde bij rust met 3-1.

Aanvoerder Benjamin Hübner van Hoffenheim passeerde eveneens zijn eigen keeper. Vervolgens schoot Thomas Müller de thuisploeg naar 2-1 en kopte Robert Lewandowski de 3-1 binnen.

De Poolse spits trof in de tweede helft opnieuw met zijn hoofd doel (4-1). Het Nederlandse talent Joshua Zirkzee mocht tien minuten voor tijd invallen. De jonge aanvaller miste na zijn eerste actie een grote kans op 5-1.

Munas Dabbur maakte de wedstrijd in de slotfase toch nog even heel spannend. De aanvaller uit Israël tekende in de 85ste minuut voor 4-2 en trof in blessuretijd opnieuw doel: 4-3. Verder kwam de ploeg van Schreuder niet meer. (FOX Sports/ANP)