Het is puzzelen voor trainer Erik ten Hag in aanloop naar het uitduel met FC Utrecht. De Amsterdammers kampen met een overvolle ziekenboeg. Maar er is ook goed nieuws voor Ajax: Daley Blind kan zijn rentree maken.

Ten Hag heeft Blind opgenomen in zijn selectie voor de wedstrijd van zondag. "Daar zijn we heel content over", zei de coach van Ajax. "Hij is al een tijdje aan het opbouwen. Nu kan hij de volgende stap zetten. Het is logisch dat hij op de bank start."

De 29-jarige Blind stond twee maanden aan de kant met een ontstoken hartspier. Hij ging op 10 december tijdens een thuiswedstrijd tegen Valencia naar de grond, terwijl er niemand bij hem in de buurt stond.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat zijn hartspier was ontstoken. Vervolgens werd er een defibrillator bij de verdediger aangebracht. Blind mocht geen grote fysieke inspanningen leveren totdat testen uitwezen dat hij weer helemaal in orde was. Blind hervatte vorige week de groepstraining, nadat doktoren toestemming hadden gegeven.

Trainer Ten Hag moet flink puzzelen op zijn basisformatie voor het traditioneel lastige uitduel met FC Utrecht. Hakim Ziyech (kuit), Quincy Promes (hamstring), David Neres (knie), Joël Veltman (knie) en Zakaria Labyad (knie) zijn nog niet inzetbaar. Ryan Babel keert wel terug. De kans is groot dat Lassina Traoŕe als centrumspits mag starten. Hij krijgt vermoedelijk de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar.

"Utrecht zal er een vechtwedstrijd van willen maken", zei Ten Hag. "Wij kunnen daar normaal gesproken goed mee omgaan. Wij willen domineren maar zullen wel met de juiste instelling moeten spelen. Dus niet zoals tegen FC Groningen, maar zoals afgelopen zondag tegen PSV." (FOX Sports/ANP)

FC Utrecht - Ajax, zondag om 12.15 uur LIVE op FOX Sports 2