Ricky van Wolfswinkel viert een doelpunt van FC Basel bij zijn rentree
Ricky van Wolfswinkel viert een doelpunt van FC Basel bij zijn rentree - © Pro Shots

Emotionele Van Wolfswinkel sprakeloos na succesvolle rentree

9 februari 2020
Ricky van Wolfswinkel heeft een heftige periode weten af te sluiten met een succesvolle rentree bij FC Basel. De Nederlandse spits mocht in de slotfase invallen bij het uitduel met FC Zurich (0-4).

Van Wolfswinkel stond vanaf augustus aan de kant vanwege een ernstige aandoening. Bij een check vanwege een hersenschudding werd een hersenaneurysma ontdekt. Bij die aandoening treedt er een verwijding op in de slagader in de hersenen. Van Wolfswinkel stond maandenlang aan de kant en mocht pas in december de training hervatten. 

Zaterdag kon de oud-speler van onder meer Vitesse en FC Utrecht eindelijk zijn rentree maken in een wedstrijd. Bij het uitduel met FC Zurich werd Van Wolfswinkel een invalbeurt van tien minuten gegund. Na afloop deelde de Nederlandse spits zijn emoties op het clubkanaal van Basel."Ik ben eerlijk gezegd wel een beetje emotioneel. Het was een moeilijke tijd. Om dan weer op het veld te staan, maakt me sprakeloos."

Basel won het uitduel in Zurich met 0-4, mede door een hattrick van Fabian Frei. Van Wolfswinkel kwam tijdens zijn korte invalbeurt niet tot scoren. (FOX Sports)