Anaheim Ducks - St. Louis Blues
Anaheim Ducks - St. Louis Blues - © Pro Shots

Stanley Cup-winnaar Bouwmeester krijgt hartaanval tijdens wedstrijd St. Louis Blues

12 februari 2020
Een tragisch moment tijdens de wedstrijd van St. Louis Blues bij Anaheim Ducks in de NHL. Jay Bouwmeester, verdediger van de Blues, kreeg een hartaanval op de bank.

De 36-jarige Canadees werd in de eerste periode gewisseld, waarna hij op de bank buiten bewustzijn raakte. De medische hulp was snel ter plaatse, waarna hij in stabiele toestand naar het ziekenhuis werd gebracht. De wedstrijd werd gestaakt na het incident.

Bouwmeester was "wakker en aanspreekbaar" toen hij bij het ziekenhuis arriveerde, aldus Doug Armstrong, algemeen manager van de Blues. "Dankzij onze medische staf en die van Anaheim hebben we Jay snel kunnen stabiliseren." 

Bouwmeester, een tweevoudig All-Star, veroverde afgelopen seizoen de Stanley Cup na de gewonnen tweestrijd met Boston Bruins (4-3). Het was het eerste kampioenschap in de clubgeschiedenis.

De routinier, die zijn 1241ste competitieduel afdraaide, won naast de Stanley Cup ook olympisch goud (2014) en twee wereldtitels (2003, 2004).

Hij speelde eerder voor Florida Panthers en Calgary Flames, voordat hij in het seizoen 2012/2013 naar St. Louis verkaste. (FOX Sports)