Samenvatting AZ - NAC Breda

Reuzendoder NAC halvefinalist na nieuwe bekerstunt in Alkmaar

12 februari 2020
NAC Breda zet - na het uitschakelen van PSV in de achtste finales - ook AZ te kijk in de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer Peter Hyballa was in Alkmaar met 1-3 te sterk en staat zo in de halve finales.

AZ had het in de eerste helft al meteen lastig met de club uit Breda. In de 35ste minuut beloonde middenvelder Mounir El Allouchi de bezoekers met de verdiende 0-1. De assist kwam van AZ-jeugdproduct Robin Schouten, die de hele wedstrijd mee opstoomde aan de rechterkant.

In de tweede helft deed de 21-jarige back zijn oude werkgever nogmaals pijn door de 0-2 te maken. Na een fraaie individuele actie schoot hij diagonaal binnen achter doelman Marco Bizot.

Oussama Idrissi poeierde AZ vijf minuten later terug in de wedstrijd met een prachttreffer.

AZ ging daarna hard op jacht naar de gelijkmaker om er minimaal een verlenging uit te slepen, maar deze kwam er niet. Uit een counter zorgde NAC zelfs vlak voor tijd nog voor de definitieve beslissing. Javi Noblejas slalomde door de AZ-defensie en prikte de bal in de verre hoek: 1-3.

Op 23 januari verraste NAC in eigen stadion PSV, toen nog onder leiding van interim-trainer Willem Weijs. In de halve eindstrijd speelt de club uit Breda tegen de winnaar van het duel tussen sc Heerenveen en Feyenoord. (FOX Sports)