Samenvatting Go Ahead Eagles - FC Utrecht

Utrecht treft Ajax in halve finale na ruime zege op Go Ahead

13 februari 2020
FC Utrecht heeft de halve eindstrijd in het bekertoernooi bereikt door in de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles eenvoudig met 1-4 te winnen.

In de eerste dertig minuten van de wedstrijd krijgt Go Ahead Eagles nog ruimte en weet het tot twee keer toe doorgang te vinden naar het Utrechtse doel.

Na een halfuur spelen begint FC Utrecht druk te zetten en kansen te creëren. In de 37ste minuut opent FC Utrecht de score. Simon Gustafson zet een één-tweetje op met Gyrano Kerk en schiet. Doelman Hobie Verhulst zit er nog aan, maar kan niet voorkomen dat het schot in het doel belandt. In de blessuretijd van de eerste helft vliegt een vrije trap van Adam Maher binnen via Eagles-aanvoerder Jeroen Veldmate. Dit brengt de ruststand op 0-2.

Vlak na de rust maakt Go Ahead Eagles via Jaroslav Navrátil de aansluitingstreffer. Zijn voorzet wordt gekeerd, maar in tweede instantie schiet hij de bal hard achter doelman Zoet. Lang kunnen de Eagles niet genieten van de goal, want vijf minuten later brengt Jean-Christophe Bahebeck de marge weer naar twee. Na een rush en voorzet van Kerk, tikt hij de 1-3 binnen. In de 74ste minuut maakt Utrecht ook nog 1-4, door een afstandsschot van Kristoffer Peterson.

FC Utrecht zal het in de halve finale in eigen stadion opnemen tegen Ajax, dat gisteren met 0-3 van Vitesse won. (FOX Sports)