Samenvatting sc Heerenveen - Feyenoord

Ongenaakbaar Feyenoord eert De Leeuw met halvefinaleplaats

13 februari 2020
Feyenoord heeft zich als laatst bij de halvefinalisten van de TOTO KNVB Beker gevoegd. De Rotterdammers wonnen bij en tegen sc Heerenveen met 0-1. Daarmee heeft de ploeg van trainer Dick Advocaat nu acht officiële duels op rij gewonnen.

Nicolai Jørgensen kreeg al vroeg in de wedstrijd een dot van een kans, maar zag Filip Bednarek zijn inzet keren. Leroy Fer kopte een paar minuten later alsnog krachtig raak, op aangeven van Marcos Senesi. Fer droeg zijn treffer op aan de donderdag overleden materiaalman van Feyenoord, Carlo de Leeuw.

Na wat kansen over en weer leek Chidera Ejuke de stand gelijk te trekken, maar zijn afstandsschot werd schitterend gekeerd door Justin Bijlow, die een grote sta-in-de-weg bleek voor de Friezen.

Chidera Ejuke
Chidera Ejuke
Chidera Ejuke
Chidera Ejuke
Chidera Ejuke
Chidera Ejuke

Na rust waren er grote kansen voor onder meer Mitchell van Bergen - na een fraaie bal van Hicham Faik - en Orkun Kökcü, maar beiden misten zuiverheid.

Het spel was matig en op een bal op de lat van Heerenveen-invaller Runar Espejord na, kregen beide ploegen geen echt uitgespeelde kansen meer. Een rommelige eindfase bracht geen verschil in de score: 0-1. 

'Reuzendoder' NAC

De tegenstander van Feyenoord in de halve finale is al bekend. De Rotterdammers zullen het daarin opnemen tegen NAC Breda, dat eerder in de beker al stuntte tegen zowel PSV als AZ. (FOX Sports)

postRunar Espejord
postRunar Espejord
postRunar Espejord
postRunar Espejord