rk
rk - © FOXSports.NL

Ajax ontvangt RKC, Feyenoord op bezoek bij PEC Zwolle

16 februari 2020
Nog vijf wedstrijden te gaan in speelronde 23 van de Eredivisie. Lees hier alles over de duels van deze voetbalzondag!

Vitesse – sc Heerenveen, zondag 12.15 uur, FOX Sports 2
Vitesse is ongeslagen in de laatste negen thuisduels met sc Heerenveen in de Eredivisie (twee keer winst, zeven keer gelijkspel), kwam in al deze negen wedstrijden tot scoren, maar hield ook maar één keer de nul in deze reeks. 

Deze eeuw eindigden Eredivisie-duels tussen Vitesse en sc Heerenveen vaker in een gelijkspel dan elke andere ontmoeting, namelijk negentien keer. Afgelopen seizoen werd het 2-2 in Arnhem. 

Ajax – RKC Waalwijk, zondag 14.30 uur, FOX Sports 2
Ajax is deze eeuw ongeslagen in competitiewedstrijden tegen RKC Waalwijk. De laatste Waalwijkse zege dateert van december 1999 (1-2 in Amsterdam). RKC Waalwijk-trainer Fred Grim stond toen op doel bij Ajax. 

RKC-spitsen Mario Bilate en Dylan Vente kwamen dit Eredivisie-seizoen gezamenlijk tot 2092 speelminuten en vijftig schoten, maar wisten allebei nog niet te scoren. 

Sparta Rotterdam – FC Groningen, zondag 14.30 uur, FOX Sports 1
De Spangenaren zijn bezig aan een ijzersterke thuisreeks. De laatste thuisnederlaag in de Eredivisie dateert van oktober 2019, toen er thuis tegen FC Utrecht met 2-1 werd verloren. 

Geen team verspeelde dit Eredivisie-seizoen minder punten na op voorsprong te zijn gekomen dan FC Groningen (twee). Andersom is er ook geen team dat minder punten pakte na een achterstand dan Groningen (twee). 

PEC Zwolle – Feyenoord, zondag 16:45 uur, FOX Sports 1
PEC Zwolle kreeg dit Eredivisie-seizoen zestien tegendoelpunten in het eerste half uur van de wedstrijd, meer dan iedere andere ploeg. Feyenoord was in deze fase juist productiever dan alle andere teams (zeventien goals in de eerste dertig minuten). 

Sinds de laatste promotie van PEC Zwolle naar de Eredivisie in 2012 incasseerde Feyenoord meer uitgoals tegen de Blauwvingers dan tegen elk ander team (negentien). 

Willem II – FC Utrecht, zondag 16.45 uur, FOX Sports 2
FC Utrecht scoorde in de laatste veertien Eredivisie-ontmoetingen met Willem II negen keer in de 85ste minuut of later; de laatste drie Utrechtse treffers tegen Willem II vielen na de 86ste minuut.

Jordens Peters kan zijn 175ste Eredivisie-wedstrijd spelen voor Willem II.

Jordens Peters | Pro Shots

Simon Gustafson was direct betrokken bij vier van de acht Eredivisie-doelpunten van FC Utrecht dit kalenderjaar (twee goals en twee assists) en is daarmee de meest waardevolle Eredivisie-speler van 2020. (FOX Sports)