ADO Den Haag
ADO Den Haag - © Pro Shots

Supportersvereniging ADO betreurt ophef: "Spreekkoren zijn een misverstand"

16 februari 2020
De supportersvereniging van ADO Den Haag betreurt de commotie die is ontstaan naar aanleiding van de vermeende spreekkoren tijdens het duel met PSV. Volgens Jacco van Leeuwen, voorzitter van supportersvereniging Haagsche Bluf, is er sprake van een misverstand.

Zaterdagavond ontstond er commotie op Twitter, waar gesuggereerd werd dat de aanhang van ADO 'Mo, waar is je vader nou' zou hebben gezongen, richting de PSV-speler die onlangs zijn vader verloor. Dit incident werd ook besproken in De Eretribune. Van Leeuwen wil benadrukken dat er van spreekkoren aan het adres van Ihattaren absoluut geen sprake was. 

"De berichten over spreekkoren richting Mohamed Ihattaren zijn absoluut niet waar", laat Van Leeuwen in een reactie weten. "Dit is pertinent niet gebeurd en verward met 'Homo's vieren carnaval'. Natuurlijk kun je daar ook van vinden wat je wilt, maar dat is ludiek bedoeld en zingen Haagse supporters wel vaker richting Brabantse ploegen." 

"Wij betreuren het dat er een onjuist beeld is ontstaan en Ihattaren op pijnlijke wijze aan deze voor hem zeer verdrietige periode wordt herinnerd. Wij wensen Mo en zijn familie heel veel kracht toe bij het een plaats geven van dit zware verlies en wensen hem veel succes toe in zijn loopbaan."

Na de wedstrijd, die PSV met 0-3 won, werd bekend dat ADO de kwestie gaat onderzoeken. "We onderzoeken de situatie uiteraard, maar er is geen melding van gekomen bij de stewardorganisatie, politie en arbitrage", meldt de club. (FOX Sports)