De Kuip
De Kuip - © Pro Shots

Aboutaleb: "Ajax-fans welkom bij bekerfinale in geval van Klassieker"

18 februari 2020
Indien de finale van de TOTO KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax gaat, zijn de Amsterdamse supporters welkom in De Kuip. Dat maakte burgemeester Aboutaleb van Rotterdam bekend op Radio Rijnmond.

"Het verbod op het toelaten van uitsupporters geldt alleen voor de competitie en niet voor de beker. Het gevolg daarvan is dat als er verder geen gekke dingen gebeuren en beide teams komen in de finale, dan zijn Ajax-supporters welkom in De Kuip voor de beker", verklaarde Aboutaleb.

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax werd sinds 2010 gespeeld zonder uitsupporters vanwege de nodige ongeregeldheden in het verleden.

Het is nog onbekend welke ploegen aan zullen treden in de eindstrijd op 19 april in De Kuip. Ajax gaat in de eerste halve finale op 4 maart op bezoek bij FC Utrecht, een dag later ontvangt Feyenoord in eigen huis NAC Breda.

KNVB

De KNVB meldde onlangs in een verklaring dat zij nog niet vooruit willen lopen op de gevolgen van een mogelijke bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord.

"Ajax - Feyenoord is een van de vier mogelijke finales. We moeten met alle scenario’s rekening houden, maar gaan nu niet publiekelijk vooruitlopen op één mogelijkheid. Vooral niet gezien de onvoorspelbaarheid soms in het bekertoernooi. Dus laten we vooral eerst genieten van de halve finales." (FOX Sports)

FC Utrecht - Ajax zie je op woensdag 4 maart om 20.45 uur LIVE op FOX (open net) en FOX Sports 1

Feyenoord – NAC Breda zie je op donderdag 5 maart om 20.45 uur LIVE op FOX (open net) en FOX Sports 1