Samenvatting Hamburger SV - St. Pauli

Onstuitbare Veerman helpt St. Pauli aan derbyzege op aartsrivaal HSV

22 februari 2020
St. Pauli heeft de Nederlands getinte Hamburger Stadtderby tegen HSV in winst omgezet. Mede dankzij een fraaie openingsgoal van Henk Veerman boekte de ploeg van Jos Luhukay een 0-2 zege op de aartsrivaal.

Voor HSV, de runner-up van de 2. Bundesliga, betekende het de tweede nederlaag tegen St. Pauli na de 2-0 in het Millerntor-Stadion in september. Rick van Drongelen had vijf maanden geleden een negatieve hoofdrol door met een eigen doelpunt de eindstand te bepalen.

De Nederlandse verdediger moest ditmaal samen met landgenoot Timo Letschert proberen Veerman af te stoppen. Geen makkelijke taak, aangezien de oud-spits van FC Volendam en sc Heerenveen dit seizoen al zes keer had gescoord in elf duels.

Na een furieus begin van HSV, waarbij Sonny Kittel en Joel Pohjanpalo het aluminium raakte, was het toch opnieuw Veerman die de meegereisde fans op de banken kreeg. Ryo Miyaichi onderschepte na twintig minuten de bal op het middenveld, waarna Veerman op avontuur ging. Hij troefde Van Drongelen in een rechtsreeks duel af en wipte de bal fraai over keeper Daniel Heuer heen voor zijn zevende goal van het seizoen.

Nog geen tien minuten later verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Een schot van Finn Becker werd nog gebokt, maar Matt Penney stond op de juiste plaats om de rebound vanaf twintig meter binnen te knallen.

St. Pauli-middenvelder Rico Benatelli leek na rust het feest compleet te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De VAR zette in de slotfase ook een streep door een aansluitingstreffer van Lukas Hinterseer, aangezien Pohjanpalo eerder hands had gemaakt. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand