Vitesse heeft de KNVB vragen gesteld en om opheldering gevraagd over recente beslissingen van de VAR in wedstrijden van de Arnhemmers. De club laat weten hierover in gesprek te gaan met de Nederlandse voetbalbond.

Via de officiële kanalen stelt de subtopper in de Eredivisie dat bewezen is dat er fouten zijn gemaakt bij de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle en in het thuisduel met PSV. 

Vitesse vraat zich af hoe er consequenter kan worden omgegaan met arbitrale beslissingen. De clubleiding benadrukt de toegevoegde waarde van de VAR niet in twijfel te trekken, maar wil wel opheldering van de KNVB. 

'Aantoonbaar benadeeld'

“Hoewel we ons verlies uiteraard nemen, zijn we aantoonbaar benadeeld", zo stelt algemeen directeur Pascal van Wijk op de site van de club. "Het wekt frustratie en irritatie in de hand als beslissende momenten nadelig uitpakken. Temeer omdat zowel de dienstdoende arbiter als in een andere wedstrijd een KNVB-official achteraf allebei eerlijk aangaven dat er kapitale fouten zijn gemaakt. De insteek van de VAR is dat wedstrijden eerlijker verlopen. Wij zijn daarom voor de ontwikkeling van de VAR, maar dat er consequenter gehandeld dient te worden is meer dan eens gebleken". (FOX Sports)

Podcast: Voetbalpraat - 3 maart

3 maart 2020
Podcast: Voetbalpraat - 3 maart
Voetbalpraat van dinsdag 3 maart 2020 met Leo Driessen, Kees Kwakman, Leon ten Voorde en Cristian Willaert. Aan bod komen onder meer de stand...