Speler van de Maand: Thorsten Kirschbaum

Kirschbaum Speler van de Maand februari, Veerman Speler U21

5 maart 2020
Thorsten Kirschbaum is donderdag door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. De keeper van VVV-Venlo heeft op basis van statistieken het best gepresteerd in februari en laat Feyenoorder Steven Berghuis nipt achter zich. sc Heerenveen-middenvelder Joey Veerman neemt de bokaal voor Speler van de Maand U21 in ontvangst en in het Elftal van de Maand is Sparta hofleverancier.

Thorsten Kirschbaum is met VVV-Venlo bezig aan een prima reeks. De Venlose club is al zeven wedstrijden ongeslagen, steeg van plek zeventien naar dertien en incasseerde daarin slechts vier tegentreffers. Zo werd in februari gewonnen van Heracles Almelo (1-0) en FC Groningen (0-1), terwijl sc Heerenveen (1-1) en Fortuna Sittard (0-0) op gelijke hoogte werden gehouden.

Het elftal van trainer Hans de Koning sloot de laatste drie wedstrijden af met een clean sheet: de laatste keer dat een Venlose keeper drie Eredivisie-duels op rij zijn doel schoon hield was in september 1993.

In vier wedstrijden kreeg Kirschbaum één tegentreffer te verwerken en pakte de 32-jarige Duitser negentien van de twintig schoten. Met 95 procent heeft de doelman het hoogste reddingspercentage van alle doelmannen in februari.

Kirschbaum heeft de primeur door als eerste doelman de prijs voor Speler van de Maand te winnen. Daarnaast is hij na Patrick Joosten (Speler van de Maand januari 2019) de tweede speler van VVV-Venlo die de prijs in ontvangst neemt.

Kirschbaum won in het maandklassement met een minimaal verschil van Steven Berghuis (Feyenoord) en liet verder onder anderen Joey Veerman (Speler van de Maand U21) en Janis Blaswich (Heracles Almelo) achter zich.

Joey Veerman is Eredivisie-speler van de Maand U21

Joey Veerman is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand U21. De middenvelder van sc Heerenveen was in zijn laatste acht Eredivisie-wedstrijden direct betrokken bij zes doelpunten. Zo gaf de spelmaker in februari een assist op Kongolo (4-2 verlies tegen Vitesse) en scoorde Veerman tegen ADO Den Haag (2-2) en FC Twente (2-3).

Speler van de Maand U21: Joey Veerman | FOXSports.NL


De 21-jarige Volendammer schoot in februari zes van zijn twaalf schoten op doel en noteerde een passnauwkeurigheid van 84 procent. Daarnaast creëerde Veerman achttien kansen voor teamgenoten, het hoogste aantal van alle Eredivisie-spelers in februari.

Veerman is na Chidera Ejuke de tweede speler van sc Heerenveen die dit seizoen uitgeroepen wordt tot Speler van de Maand U21. De middenvelder hield in het U21-klassement onder meer Cody Gakpo (PSV) en Abdou Harroui (Sparta Rotterdam) achter zich.

Sparta Rotterdam hofleverancier voor Elftal van de Maand

Sparta Rotterdam is met drie spelers hofleverancier voor het Eredivisie Elftal van de Maand februari. De Kasteelheren wonnen drie van de vier wedstrijden en vinden zich daardoor terug op de elfde plaats in de Eredivisie. Na Sparta volgt PSV met twee spelers, terwijl VVV-Venlo, Feyenoord, sc Heerenveen, FC Emmen, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk ieder één speler leveren.

Het volledige Elftal van de Maand: Thorsten Kirschbaum (VVV-Venlo), Glenn Bijl (FC Emmen), Bart Vriends (Sparta Rotterdam), Wessel Dammers (Fortuna Sittard), Paul Quasten (RKC Waalwijk), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Ryan Thomas (PSV), Joey Veerman (sc Heerenveen), Steven Berghuis (Feyenoord), Patrick Joosten (Sparta Rotterdam) en Cody Gakpo (PSV). (FOX Sports)