Samenvatting Feyenoord - NAC Breda

Feyenoord verpulvert NAC en plaatst zich voor bekerfinale

5 maart 2020
Feyenoord heeft zich in eigen huis met overmacht geplaatst voor de finale van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers lieten in de halve eindstrijd in een kletsnatte Kuip niets heel van tegenstander NAC Breda: 7-1.

Bij rust stond het al 5-0 voor Feyenoord. Uit een vrije trap van Steven Berghuis kopte Marcos Senesi na een kwartier raak voor de openingstreffer. Vier minuten later verzilverde Berghuis zelf een strafschop, die scheidsrechter Jochem Kamphuis aan Feyenoord toekende na tussenkomst van de VAR. Amper drie minuten later lag Feyenoords derde van de avond in het net, waarbij NAC-doelman Nick Olij er niet goed uitzag. Spits Robert Bozenik strafte zijn treuzelen genadeloos af: 3-0. 

Ridgeciano Haps, na het vertrek van Sam Larsson spelend als linksbuiten, zorgde in de 31ste minuut voor 4-0. De gelegenheidsaanvaller werd prachtig weggestuurd door Jens Toornstra, waarna Haps de bal over Olij heen stiftte. Vlak voor rust tekende Berghuis voor het mooiste doelpunt van de avond, waardoor Feyenoord met een 5-0 stand naar de kleedkamer ging. 

Vlak na rust leefde NAC even op en kwam via een kopbal van Jan-Paul van Hecke op 5-1. Feyenoord-doelman Justin Bijlow liet de inzet van de 20-jarige verdediger door zijn benen glippen. Vijf minuten later herstelde Berghuis de marge alweer, toen de aanvoerder opnieuw mocht aanleggen vanaf de stip: 6-1.

In de slotfase kreeg Feyenoord nóg een strafschop, nadat invaller Luciano Narsingh gevloerd werd door Roger Riera. De Spanjaard kreeg zijn tweede gele kaart, waardoor NAC de toch al vervelende halve finale afsloot met tien man. Narsingh benutte de penalty, bij afwezigheid van de inmiddels gewisselde Berghuis, en maakte daarmee de monsterscore compleet: 7-1. 

Voor 'reuzendoder' NAC betekende de halve finale het eindstation van een mooie bekerreeks. De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie versloeg PSV in achtste finale en was in de kwartfinale in Alkmaar te sterk voor AZ. 

Feyenoord neemt het in de finale op tegen FC Utrecht, dat woensdagavond met 2-0 won van Ajax. De wedstrijd in de Kuip wordt op 19 april gespeeld. (FOX Sports)

​Finale TOTO KNVB Beker: FC Utrecht - Feyenoord, zondag 19 april om 18.00 uur LIVE op FOX Sports