Ryan Babel mist zaterdag ook de uitwedstrijd van Ajax tegen sc Heerenveen. De aanvaller is nog niet helemaal hersteld van een kuitblessure die hij vorige week opliep. "Hij heeft de training inmiddels hervat", legde trainer Erik ten Hag uit. "Maar deze wedstrijd komt nog te vroeg voor hem."

Ten Hag kan ook nog steeds geen beroep doen op de geblesseerde Joël Veltman, Noussair Mazraoui, David Neres en Zakaria Labyad.

Winston Bogarde zit naast trainer Ten Hag en zijn assistent Michael Reiziger op de bank. Hij vervangt Christian Poulsen, die komende week net als een inspanningsfysioloog en fysiotherapeut uit voorzorg thuis moet blijven.

Poulsen vierde vorige week zijn 40ste verjaardag in Nederland. Daarbij was ook de Deense oud-international Thomas Kahlenberg aanwezig. Bij hem werd woensdag het nieuwe coronavirus aangetroffen. Ten Hag is niet bang dat zijn spelers erg geschrokken zijn van het nieuws over Poulsen. "Zij zijn goed voorgelicht door onze dokter", zei hij. "Poulsen heeft ook nog geen symptomen. Hij zit uit voorzorg thuis."

Ajax wil tegen sc Heerenveen een einde maken aan een serie slechte resultaten. De club verloor maar liefst acht keer sinds december, maar voert de ranglijst van de Eredivisie nog wel aan op basis van een beter doelsaldo dan AZ. (FOX Sports/ANP)

sc Heerenveen - Ajax zie je zaterdag om 20.45 uur LIVE op FOX Sports 2