Aniek Nouwen
Aniek Nouwen - © Pro Shots

KNVB stuurt verdediger en keeperstrainer Oranje-voetbalsters uit voorzorg naar huis

7 maart 2020
Verdediger Aniek Nouwen (PSV) en keeperstrainer Erskine Schoenmakers hebben vanwege het coronavirus uit voorzorg het trainingskamp van het Nederlands vrouwenvoetbalteam in Frankrijk verlaten. De Oranje-voetbalsters zijn daar voor een oefentoernooi.
De KNVB nam de preventieve maatregel nadat het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) vrijdagavond inwoners van de provincie Noord-Brabant had geadviseerd om bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken en thuis te blijven. Nouwen en Schoenmakers zijn woonachtig in Noord-Brabant en hebben last van hoesten en (neus)verkoudheid, maar zijn koortsvrij, aldus de voetbalbond.
 
De KNVB zegt in een persbericht geen enkel risico te willen nemen met de gezondheid en volgt de adviezen van het RIVM en het oordeel van deskundigen.
 
Nouwen speelde woensdag nog mee met Oranje in de oefeninterland tegen Brazilië. Het duel in Valenciennes eindigde in 0-0. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman, die zich voorbereidt op de Olympische Spelen van Tokio, speelt zaterdag tegen Canada en dinsdag tegen Frankrijk.
 
De selectie van Oranje in het Tournoi de France telt nu nog 22 speelsters. Vitcoria Pelova (Ajax) viel eerder weg met een knieblessure. Bondscoach Wiegman beraadt zich nog over het oproepen van een vervangende speelster. (ANP)