Veiligheidsmedewerkers bij het Serie A-duel Parma - SPAL
Veiligheidsmedewerkers bij het Serie A-duel Parma - SPAL - © Pro Shots

Corona-chaos in Serie A compleet, spelersvakbond wil uitstel duels

8 maart 2020
De Italiaanse minister van sport heeft de nationale voetbalbond gevraagd na te denken over een directe stopzetting van de Serie A. In Italië - dat zwaar is getroffen door het coronavirus - worden grote sportevenementen, zoals voetbalwedstrijden uit de Serie A, al zonder publiek afgewerkt.

Minister Vincenzo Spadafora zou een brief hebben ontvangen van de spelersvakbond, waarin wordt verzocht alle duels uit te stellen.

In afwachting van een besluit werd de aftrap van het duel tussen Parma en SPAL ruim een uur uitgesteld, maar om 13.45 uur ging de competitiewedstrijd alsnog van start.

Spadafora deed een beroep op Gabriele Gravina, de voorzitter van de voetbalbond. "Ik denk dat hij meer maatregelen moet nemen en niet het eerste besmettingsgeval moet afwachten. Het heeft geen zin de gezondheid van spelers of scheidsrechters in gevaar te brengen, alleen maar om het voetbal te laten doorgaan terwijl de burgers in het land grote offers brengen."

In Italië waren zaterdag al bijna 6.000 besmettingsgevallen gemeld en zijn inmiddels 233 mensen overleden aan de ziekte Covid-19. "Wat moet er nog gebeuren? Stop het voetbal", twitterde Damiano Tommasi, oud-speler en voorzitter van de spelersvakbond. (FOX Sports/ANP)