Ons voetbal: Droom van zieke Jedajah komt uit: wedstrijdbezoek aan FC Utrecht

Ons voetbal: Droom van zieke Jedajah komt uit: wedstrijdbezoek aan FC Utrecht

11 maart 2020
De 8-jarige Jedajah brengt door haar stofwisselingsziekte veel tijd door in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Sinds het bezoek van de spelers van FC Utrecht aan het ziekenhuis is ze groot fan van de Utrechtse club. Afgelopen zondag ging een grote wens van haar in vervulling: voor het eerst een live wedstrijd bijwonen in Stadion Galgenwaard.

Jedajah krijgt door haar stofwisselingsziekte enkel sonde voeding toegediend en geeft veel over. Ze moet door haar ziekte veel tijd doorbrengen in het ziekenhuis. “Het is niet leuk om in het ziekenhuis te liggen. Soms komen de spelers langs hier, dan ben ik weer blij”, aldus Jedajah.

In de speciale FC Utrecht-skybox in het Wilhelmina Kinderziekenhuis kijkt ze inmiddels alle wedstrijden van de club die haar hart heeft gestolen. Afgelopen zondag werd ze met de spelersbus opgehaald om de wedstrijd tegen Heracles Almelo bij te wonen in de Galgenwaard, een grote droom van Jedajah. Daar mocht ze het veld op tijdens de line-up. Samen met haar familie juichte ze de club naar de overwinning toe. “We hebben het echt nodig om als gezin iets leuks samen te doen, dat kan niet vaak door de ziekte van Jedajah. Het is fantastisch om te zien wat FC Utrecht allemaal doet voor de kinderen in het ziekenhuis”, aldus de moeder van Jedajah.

Dit wordt beaamd door FC Utrecht aanvoerder Willem Janssen: “De samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis is iets waar je als speler, maar vooral als club, ontzettend trots op bent.”

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis wordt al jaren bezocht door de selectie van FC Utrecht, om de kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. In december heeft de club een eigen skybox geopend in het WKZ, met onder andere een groot scherm waar alle wedstrijden live getoond worden, spellen en boeken. Hierdoor is de club er ook voor de kinderen, wanneer de selectie niet in het ziekenhuis aanwezig is.

De kracht van Ons Voetbal 

De video maakt onderdeel uit van een 25-delige videoreeks waarin wekelijks wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu en zijn of haar omgeving kan betekenen. FC Utrecht is de dertiende club die wordt uitgelicht. Bekijk hier de eerdere video’s van PSV (Amputatievoetbal), Willem II (Football Memories), PEC Zwolle (PEC kicks ASS), ADO Den Haag (G-Storks), FC Twente (Supporter voor elkaar), sc Heerenveen (Begeleid werken), Feyenoord (Bijzondere wensen), Sparta Rotterdam (Banenmarsch), AZ (Blindentribune), FC Emmen (Oldstars), FC Groningen (Framevoetbal) en FC Utrecht (Skybox WKZ deel I).

De videoserie is een initiatief van de Eredivisie CV, FOX Sports en VriendenLoterij, maatschappelijk partner Eredivisie. 

De Vriendenloterij is al 14 jaar Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. In die rol ondersteunt de Vriendenloterij de jeugdopleidingen en maatschappelijke projecten van de Eredivisie-clubs.

Als deelnemer aan de Vriendenloterij kun je jouw favoriete Eredivisie-club steunen met je deelname. De helft van je lotprijs gaat namelijk direct naar de jeugdopleiding en naar de maatschappelijke projecten van de club. Klik hier en doe mee!

Podcast: Voetbalpraat - 10 maart

10 maart 2020
Podcast: Voetbalpraat - 10 maart
Voetbalpraat van dinsdag 10 maart 2020 met Leo Driessen, Simon Cziommer, Michiel Teeling en Kees Kwakman. Besproken wordt onder meer de afgelastingen...

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Ajax 25 56 45
2 AZ 25 56 37
3 Feyenoord 25 50 15
4 PSV 26 49 26
5 Willem II 26 44 3
6 FC Utrecht 25 41 16
7 Vitesse 26 41 10
8 Heracles Almelo 26 36 6
9 FC Groningen 26 35 1
10 sc Heerenveen 26 33 0
11 Sparta Rotterdam 26 33 -4
12 FC Emmen 26 32 -13
13 VVV-Venlo 26 28 -27
14 FC Twente 26 27 -12
15 PEC Zwolle 26 26 -18
16 Fortuna Sittard 26 26 -23
17 ADO Den Haag 26 19 -29
18 RKC Waalwijk 26 15 -33