Samenvatting Boca Juniors - Independiente Medellín

Kersverse kampioen Boca Juniors feest verder in Copa Libertadores

11 maart 2020
Boca Juniors heeft geen naweeën gehad van het titelfeestje van afgelopen weekend. De kersverse kampioen van Argentinië was in de Copa Libertadores met 3-0 te sterk voor Independiente Medellín uit Colombia.

De champagne kon zaterdagnacht onverwachts ontkurkt worden in het blauw-gouden gedeelte van Buenos Aires. Door de eigen zege op Gimnasia en een gelijkspel van koploper en stadsrivaal River Plate werd Boca met één punt verschil kampioen.

Overwicht

De Azul y Oro had dinsdagnacht nog genoeg puf over om er een fraaie wedstrijd in de Copa Libertadores van te maken. Het overwicht van de thuisploeg betaalde zich tien minuten voor rust uit met de openingstreffer van Eduardo Salvio. De middenvelder kopte raak na goed werk van Frank Fabra.

Boca verdubbelde na een uur de voorsprong via opnieuw Salvio, die de bal enigszins fortuinlijk voor zijn voeten kreeg. Het hoogtepunt van de wedstrijd viel tien minuten later te noteren, toen een schitterende vrije trap van invaller Emanuel Reynoso via de binnenkant van de paal binnensloeg.

Boca heeft na twee groepswedstrijden vier punten achter de naam, twee minder dan Libertad uit Paraguay. Caracas volgt op plaats drie met één punt, terwijl Independiente Medellín nog met lege handen staat. (FOX Sports)

De wedstrijd River Plate - Binacional zie je woensdag om 23.15 uur LIVE op FOX Sports 4