Daniele Rugani
Daniele Rugani - © Pro Shots

Coronavirus vastgesteld bij Juventus-verdediger Rugani

11 maart 2020
Juventus heeft gemeld dat verdediger Daniele Rugani positief is getest op het coronavirus.

De 25-jarige Italiaan is in quarantaine geplaatst. Onderzocht wordt met welke mensen hij de laatste tijd contact heeft gehad. Deze personen dienen een test op het virus te ondergaan.

Volgens Juventus vertoont Rugani geen ziekteverschijnselen. De A-selectie van de Turijnse topclub werkte woensdag volgens Italiaans media gewoon nog een training af.

Juventus liet weten dat alle wettelijke maatregelen ten aanzien van isolatieprocedures in gang zijn gezet. Dat zou kunnen betekenen dat de volledige selectie, met de Nederlandse international Matthijs de Ligt, en staf eveneens in quarantaine zouden moeten gaan.

In de Italiaanse competitie wordt zeker tot 3 april niet gevoetbald vanwege het coronavirus, dat het Zuid-Europese land hard heeft geraakt. Juventus zou niettemin komende week dinsdag in de Champions League op eigen veld moeten aantreden tegen Olympique Lyon. De Italiaanse club dient een achterstand van 0-1 goed te maken. Bij dat duel, als het doorgaat, is geen publiek welkom.

Rugani is de eerste speler uit de Serie A bij wie het nieuwe coronavirus is vastgesteld. Bij de laatste competitiewedstrijd afgelopen zondag tegen Internazionale (2-0) bleef hij op de bank.

Volgens de laatste cijfers zijn in Italië inmiddels 827 patiënten aan de ziekte Covid-19 overleden. Ruim 12.000 Italianen hebben het longvirus opgelopen. (FOX Sports)