Levchenko begrijpt competitiepauze: "Hierdoor geen sprake van competitievervalsing"

VVCS-voorzitter Levchenko: "Onverstandig om in juni het EK te spelen"

14 maart 2020
Voorzitter Evgeniy Levchenko van de VVCS pleit voor uitstel van het EK van komende zomer.

Hoewel de UEFA pas dinsdag tijdens een conference-call met alle lidstaten waarschijnlijk een beslissing neemt over het EK van komende zomer, heeft Levchenko alvast een voorschot genomen.

"Het is onverstandig om in juni het EK te spelen", verklaart Levchenko tegenover de NOS. "In China werd de coronacrisis na het nemen van rigoureuze maatregelen pas na drie maanden minder. Wij zitten nu drie maanden voor het EK. Praktisch gezien wordt het lastig. Het is vrijwel onmogelijk om het EK op een normale manier te organiseren. Ik zie het somber in."

"Ik begrijp dat het lastig zal zijn om het EK een jaar uit te stellen", vervolgt Levchenko. "Er spelen financiële belangen mee. De UEFA zal een beslissing zo lang mogelijk willen uitstellen. Maar we hebben het over een virus dat zo veel levens kost. Steeds meer voetballers raken ook besmet. Eigenlijk is er geen argument om het EK wel te laten doorgaan. Ik hoop dat alle betrokkenen dat begrijpen."

Levchenko gaf donderdag tijdens een uitgebreid interview met FOX Sports al aan dat hij een hard hoofd heeft in een EK deze zomer. "Ik denk niet dat het doorgaat", zei Levchenko. "Maar het is nog speculeren, we moeten dinsdag afwachten."

De openingswedstrijd van het EK staat vooralsnog voor 12 juni in Rome op de rol, precies een maand later zou de finale gespeeld moeten worden in Londen. Er worden in totaal in twaalf landen wedstrijden gespeeld, waaronder Nederland. (FOX Sports)

Gerelateerd