Jaap Stam
Jaap Stam - © ANP

FOX Sports DOC van de dag

16 maart 2020
De avond staat in het teken van de FOX Sports documentaires, met elke avond een speciale DOC van de dag.

Maandag DOC van de Dag: De kleine Berlusconi

In 1997 heeft N.E.C. de reputatie van het lelijke eendje van de Eredivisie. Om het imago op te poetsen besluit de club in zee te gaan met de rebelse programmamaker Bart de Graaff. Die heeft ambities om een eigen omroep voor jongeren te starten en is creatief in het genereren van aandacht voor zijn initiatief. Met zijn aspirant-omroep BNN wordt hij dat jaar shirtsponsor van N.E.C. en daarmee tekent hij voor een van de meest roemruchte sponsordeals in het Nederlands betaald voetbal.

Dinsdag DOC van de Dag: Nii Lamptey, Koning van het Duister

Nii Odartey Lamptey werd in de zomer van 1993 als 'de nieuwe Pelé' door Aad de Mos naar PSV gehaald. Na zijn vertrek uit Eindhoven raakte zijn loopbaan in het slop en verloor Lamptey alles wat een mens in het leven kan verliezen. Terug in zijn vaderland probeert de Ghanees de jaren vol tegenspoed voorgoed achter zich te laten.

Woensdag DOC van de Dag: Avondje NAC – Een Liefdesverklaring

Meteen nadat NAC in 1975 lichtmasten laat plaatsen bij het stadion aan de Beatrixstraat, groeide het 'Avondje NAC' uit tot een begrip in het Nederlandse voetbal.

Dik veertig jaar later is het fenomeen populairder dan ooit, alom geliefd om zijn combinatie van volle tribunes, voetbalsfeer, bier en kunstlicht.

Deze film - geïnspireerd op het boek van Sjoerd Mossou - laat zien hoe het Avondje NAC ontstond en wat het zo bijzonder maakt.

Donderdag DOC van de Dag:  Onana – The Boss

André Onana is de betrouwbare sluitpost van Ajax. Toch waren er vlak voor zijn debuut in Ajax 1 volop twijfels over de Kameroener. Hij kreeg veel kritiek na een moeilijke start bij Jong Ajax en kon zich maar nauwelijks aanpassen aan Amsterdam.

In deze documentaire neemt Onana ons mee naar Kameroen, op bezoek bij zijn familie. In zijn geboortedorp Nkol Ngok zien we de erbarmelijke omstandigheden waaronder hij opgroeide en bezoekt hij voor het eerst in jaren het graf van zijn broer.

Vrijdag DOC van de Dag: Jaap Stam, the perfect centre-half

De FOX Sports DOC 'Jaap Stam, the perfect centre-half'' is een ode aan de carrière van de verdediger, die speelde bij DOS Kampen, FC Zwolle, Cambuur, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio, AC Milan en Ajax
 

De FOX Sports DOC van de dag is elke doordeweekse avond om 20.30 uur te zien op FOX Sports 1

Gerelateerd