Jorge Jesus
Jorge Jesus - © Pro Shots

Trainer Copa Libertadores-winnaar Flamengo besmet met coronavirus

17 maart 2020
Trainer Jorge Jesus van het Braziliaanse Flamengo is besmet met het coronavirus. De Portugese coach testte positief en is in quarantaine gesteld, meldde de regerend kampioen van de Copa Libertadores.

"Het klopt dat mijn test positief was en het klopt ook dat ik me normaal voel", liet de Portugese coach op Instagram weten. "Ik voel me precies hetzelfde als een maand, een jaar, twee, drie jaar geleden. Ik heb geen symptomen." Jesus meldde dat hij in quarantaine gaat. "Ik denk dat ik over een week of twee weer normaal mijn ding kan doen."

De aankondiging van Jesus en zijn club kwam op de dag dat de competitie in de provincie Rio de Janeiro voor twee weken is opgeschort. De coach had kritiek geuit dat de competitieleiding de wedstrijden afgelopen weekend door had laten gaan. Hij benadrukte dat de voetballers en de medewerkers "niet bovenmenselijk waren".

Vorig jaar veroverde Flamengo voor de tweede keer in de historie de Copa Libertadores. De ploeg van Jesus versloeg na een epische ontknoping River Plate met 2-1 in de finale. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd