Copa América
Copa América - © ANP

Ook Copa América met een jaar verschoven naar 2021

17 maart 2020
In navolging van het Europees Kampioenschap is ook de Copa América vanwege het coronavirus met een jaar uitgesteld naar 2021.

De Copa América, het Zuid-Amerikaanse kampioenschap voor landenteams, zou aanvankelijk gespeeld worden tussen 12 juni en 12 juli 2020 in negen steden in Argentinië en Colombia. De nieuwe data zijn 11 juni tot en met 11 juli 2021.

"Het is een buitengewone maatregel in een onverwachte situatie. We beantwoorden aan de fundamentele behoefte om de verspreiding van het virus in te dammen", aldus voorzitter Alejandro Dominguez van de Conmebol. "Het was geen makkelijk besluit, maar we moeten de gezondheid van de spelers en iedereen die deel uitmaakt van de Zuid-Amerikaanse voetbalgemeenschap beschermen."

Naast de gastlanden komen Uruguay, Peru, Chili, Venezuela, Bolivia, Ecuador, Paraguay en Brazilië in actie. Daarnaast zijn Qatar en Australië uitgenodigd om deel te nemen.

Brazilië is regerend kampioen van de Copa América. De Goddelijke Kanaries waren in de finale van 2019 in Rio de Janeiro met 3-1 te sterk voor Peru. (FOX Sports)

Gerelateerd