Gianni Infantino
Gianni Infantino - © Pro Shots

FIFA overweegt noodfonds op te zetten

17 maart 2020
De wereldvoetbalbond FIFA overweegt een noodfonds op te zetten voor iedereen in de voetbalwereld die lijdt onder de coronacrisis. De FIFA beschikt over enorme reserves. In het financieel jaarverslag van 2018 staat dat de FIFA zo'n 2,5 miljard euro op de bank heeft staan.
Voorzitter Gianni Infantino voert woensdag telefonisch overleg met het FIFA-bestuur. Hij stelt dan voor een fonds op te zetten, waar bonden en clubs die als gevolg van de crisis in financiële problemen raken gebruik van kunnen maken. Infantino wil ook al direct 10 miljoen dollar (omgerekend ruim 9 miljoen euro) overmaken naar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De FIFA doet er volgens Infantino goed aan om verplaatsing van het EK naar volgend jaar zomer te accepteren. Dan staat het uitgebreide WK voor clubs op het programma en mogelijk ook de Confederations Cup, twee toernooien die de FIFA organiseert. De mondiale bond gaat in gesprek met China, dat het WK voor 24 clubs huisvest, over uitstel naar later in 2021 of mogelijk zelfs naar 2022 of 2023. (ANP)

Gerelateerd