Wesley en Rodney Sneijder
Wesley en Rodney Sneijder - © Pro Shots

Hartverwarmende actie van broertjes Sneijder voor Voedselbank Ondiep

18 maart 2020
Oud-profvoetballers Rodney Sneijder en Wesley Sneijder hebben zich van hun beste kant laten zien. De broers kwam woensdag in actie voor de Voedselbank in de Utrechtse wijk Ondiep.

Rodney en Wesley bezorgden een lading groente en fruit bij de Voedselbank. De voorraad was geleverd met medewerking van de hoofdsponsor van FC Utrecht.

De Voedselbank ondervindt indirect de gevolgen van het coronavirus nu er in supermarkten veel wordt gehamsterd. Rodney Sneijder licht de actie toe in het Utrechts Nieuwsblad: "Ik heb de voedselbank gebeld met de vraag of zij hulp kunnen gebruiken en ja, die hulp is hard nodig. Daar waar de mensen nu massaal aan het hamsteren zijn, zijn er gezinnen met heel weinig eten en drinken op dit moment." 

"Normaal gesproken krijgen zij eten en drinken van de horeca en van supermarkten. Supermarkten zijn nu heel druk met hun eigen bevoorrading en de horeca ligt plat. Vandaar dat de voorraad opraakt." 

Ook zetten de twee broers een veiling op touw met voetbalshirts om meer inkomsten binnen te halen voor de Voedselbank. "Ik heb al een shirt van Nicolás Tagliafico en er komen in ieder geval shirts bij van FC Utrecht-spelers en van Wesley", aldus Rodney Sneijder.

(FOX Sports