Ronald Koeman
Ronald Koeman - © Pro Shots

Open brief Koeman en Wiegman: "Alleen samen staan we sterk"

23 maart 2020
Ronald Koeman en Sarina Wiegman hebben in een open brief de voetballiefhebbers en fans van Oranje opgeroepen tot saamhorigheid. De bondscoaches van het Nederlands mannen- en vrouwenteam vragen de achterban ook om de adviezen van de overheid op te volgen in de huidige coronacrisis.

"Nu de wereld op zijn kop staat en onze sport volledig tot stilstand is gekomen, richten we ons tot jullie", betoogt het technische duo, dat ook namens beide selecties spreekt.

"Tijdens EK’s en WK’s staan jullie massaal als de spreekwoordelijke twaalfde man achter Oranje, met miljoenen mensen thuis voor de buis en tienduizenden fans die ons achterna reizen naar alle uithoeken van de wereld. Jong, oud, man, vrouw, arm en rijk: die saamhorigheid, die verbinding, die eenheid, dat is wat we nu als Nederland nodig hebben."

De twee bondscoaches: "Laten we luisteren naar wat de overheid van ons vraagt, volg de adviezen op. Zonder meer. Doen! Punt! Alleen samen staan we sterk."

Koeman en Wiegman spreken tevens hun medeleven uit aan de families van de mensen die aan het virus zijn overleden. De zieken wensen zij veel beterschap en sterkte toe.

Helden

"We hebben geweldige bewondering voor de mensen in de zorg, die 24/7 knokken om corona-patiënten uit de klauwen van het virus te redden. In de zorg, maar zeker ook in de andere beroepen waar nu stevig doorgewerkt moet worden, lopen de echte helden van dit moment."

"Eén ding staat voor ons vast; we komen dit te boven. Maar van deze opponent kunnen we alleen winnen als we het echt met elkaar doen. Geloof in elkaar, vecht voor elkaar, bekommer je om elkaar, laat niemand zakken, nooit. Je hebt elkaar nodig. We hebben met zijn allen elkaar nodig."

Het trainersduo van Oranje sluit het krachtige epistel al met een positieve boodschap. "En straks? Ooit voetballen we weer, kleuren de stadions weer ‘gewoon’ Oranje en hopen wij weer massaal op jullie support te kunnen rekenen, thuis voor de buis en in al die uithoeken van de wereld. Pas goed op elkaar." (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd