Sarina Wiegman
Sarina Wiegman - © ANP

Wiegman: "Nu niet het moment om over teleurstellingen te spreken"

24 maart 2020
Het nieuws dat Olympische Spelen van 2020 in Tokio verplaatst worden naar 2021 heeft ook bondscoach van de Oranjevrouwen Sarina Wiegman bereikt.

De Oranjevrouwen plaatsten zich tijdens het afgelopen WK voor de Olympische Spelen, maar zullen dus nog even geduld moeten hebben. 

"Met alles wat er nu in de wereld aan de hand is, is het nu niet het moment om over teleurstellingen of tegenvallers te spreken. De coronacrisis die echt iedereen raakt, verdient nu onze aandacht en energie. En dan spreek ik niet alleen voor mijzelf, ik weet dat de spelersgroep er ook zo over denkt", reageert Wiegman op de site van de KNVB.

"Begrijp me goed, dinsdag 22 juli - onze eerste Olympische wedstrijd - stond met rood omcirkeld in onze agenda. We hebben er onwijs naar toegeleefd", vervolgt de bondscoach. "Maar de Olympische Spelen moeten een feest zijn voor sporters, fans en sportliefhebbers over de hele wereld. En dat zou het op dit moment zeker niet zijn geweest."​

EK 2021

Het besluit over de Olympische Spelen zorgt voor de onduidelijkheid voor het EK van 2021. "De UEFA heeft vorige week aangegeven dat het Europese toernooi, dat oorspronkelijk op de agenda stond van 7 juli tot en met 1 augustus, op een ander moment wordt geagendeerd. Het mag niet zo zijn dat die twee mooie evenementen in elkaars vaarwater komen te zitten", aldus Wiegman. (FOX Sports)