Kaj Sierhuis over Reims, Marcel Keizer en de Premier League-droom

Sierhuis: "Eerst goals maken in Frankrijk, Liverpool een droom"

28 maart 2020
Kaj Sierhuis - spits van Stade Reims - is even terug in Nederland en sprak via Instagram Live met Fresia Cousiño Arias over zijn hectische transfer, zijn mislukte debuut en zijn Premier League-droom.

Sierhuis stapte in de winterstop over van FC Groningen naar Stade Reims en zijn goede kennismaking met de Franse club werd ruw onderbroken door de coronacrisis. Sierhuis: "Ik was net gesettled, mijn plekje gevonden en toen kwam deze crisis."

De kennismaking met zijn Franse ploeggenoten verliep wel goed. "Ik voelde me welkom in de groep, het is een echt een leuke groep jongens. De Fransen hebben nog wel wat moeite met de uitspraak van mijn naam en toen mijn naam werd omgeroepen in het stadion, herkende ik mijn eigen naam niet eens, haha." 

Geen droomdebuut

De transfer van Sierhuis naar Stade Reims kwam op de laatste dag dat de transfermarkt open was rond. Met drie betrokken partijen - FC Groningen, Ajax en Stade Reims - was het een gecompliceerde transfer. "Het heeft er heel lang niet ingezeten. Er waren zoveel partijen die ermee in moesten stemmen. Ik was aan het einde van de dag helemaal gesloopt." 

De perikelen rondom zijn transfer hadden een negatieve invloed op zijn debuut voor Reims. "Het duurde slechts een kwartiertje. Ik mocht van de trainer meteen in de basis starten, wat een heel fijn gevoel gaf, maar het was wel teveel van het goede."

Herinneringen aan Ajax

Sierhuis haalt met Fresia nog wat herinneringen op aan zijn tijd bij Ajax. De spits toonde zichzelf voor het eerst aan de voetbalwereld met een schitterende omhaal in de Youth League tegen ​Breidablik en maakte daarna de overstap naar Jong Ajax. Bij de Amsterdammers bewaart hij qua trainers de beste herinneringen aan Frank Peereboom en Marcel Keizer. "Ik vond Keizer een hele goede trainer. Ik kwam al vrij snel bij Jong Ajax en hij heeft mij echt beter gemaakt." 

Liverpool-droom

Een doorbraak bij Ajax 1 bleef uit voor de spits, waarna hij bewust een stapje terugdeed naar FC Groningen. Daar maakte de spits zijn eerste Eredivisie-goals en bovendien leerde Sierhuis bij op het mentale vlak. "De mentaliteit is heel anders, je knokt voor de punten. Uiteindelijk heeft het me wel veel gebracht." 

Sierhuis wil stap voor stap zijn carrière verder opbouwen met als ultieme droom het bereiken van de Premier League. "De Premier League is mijn hele leven een droom. Ik hou de Engelse voetbalcultuur, de volle stadions en de beleving van een dag naar de voetbal gaan is het mooiste dat er is. Liverpool is sinds klein al mijn favoriete club.Zal wel een droom zijn om daar ooit voor uit te mogen komen" (FOX Sports

Bekijk ook de Insta Live-sessies van Fresia met Justin Kluivert en Lars Veldwijk